Uppdatera sökvägar

Med funktionen Sökvägar på menyn Arkiv, öppnas fönstret Uppdatera sökvägar. I en tabell går det att både ändra, dölja, ta bort och slå ihop sökvägar i databasen. De användare som har tillgång till funktionen Sökvägar på menyn är ADMIN, användare av typen Administratörsekvivalent eller användare som tillhör gruppen Administratör (Både anv. och grupp). Som extra säkerhet måste lösenordet för ADMIN anges då funktionen Sökvägar används.

De fysiska sökvägarna och mappnamn på disken förblir oförändrade.

Fönstret Uppdatera sökvägar.

Sökväg

I denna kolumn visas hela sökvägen till den mapp som är upplagd som dokumentsökväg. Här går det att ändra denna sökväg. Sökvägen ska vara en UNC-sökväg eller en sökväg till en mappad nätverksenhet som i bildexemplet.

Det ska helst inte finnas sökvägar till lokala enheter (som t.ex. C:) då de normalt inte kan nås av andra användare på nätverket.

Förklaring

I denna kolumn visas en förklaring eller namn på dokumentsökvägen. Det går att ändra denna förklaring.

Typ

I denna kolumn visas förvalt värdet 2. Värdet går att ändra till 1, då döljs sökvägen för användarna. I det fallet går det också vid behov att ta bort sökvägen (se nedan).

Knappen Slå ihop

Med denna knapp går det att slå ihop två sökvägar till en sökväg. Knappen tänds om kryssrutan på två rader markeras. Det är då den översta sökvägen av de två raderna som blir kvar. Två kontrollfrågor visas innan ihopslagningen verkställs.

Att slå ihop sökvägar är enbart avsett att göras för två sökvägar som går till samma mapp! T.ex. där den ena sökvägen innehåller en UNC-sökväg och den andra sökvägen innehåller en enhetsbokstav, alternativt att sökvägarna har olika enhetsbokstäver. Flera sökvägar som går till samma mapp uppstår om användarna som kopplar dokument och samtidigt skapar sökvägar inte uteslutande använder UNC-sökväg eller att de har olika enhetsbokstäver för sökvägen i Utforskaren på sina datorer.

Obs! Det går inte att ångra en ihopslagning av sökvägar utan att återställa databasen ifrån en backup! Använd därför denna funktion med försiktighet!

Knappen Ta bort

Med denna knapp går det att ta bort markerad sökväg om raden har Typ satt till 1 samt kryssrutan på raden markerad. Ingen kontrollfråga visas innan borttag sker, med raderingen verkställs med knappen OK i fönstret. Stäng fönstret med knappen Avbryt om en sökväg tagits bort av misstag, så återställs den.

Obs! Knappen tar bort en sökväg även om den innehåller kopplade filer! Använd därför denna funktion med försiktighet!