Webbshop – Administration

Monitors Webbshop levereras i form av en mall. Det innebär att sidan i grunden har en fast utformad layout bestående av innehåll och designelement som du kan välja att lägga till. Det går även att använda kundunika CSS-filer eller CSS-filer per användargrupp. Designen i webbshopen gör att layouten anpassar sig efter besökarens skärmstorlek oavsett om besökaren använder en mobiltelefon, pekplatta eller dator.

Här beskrivs de inställningar som är möjliga att göra via Administrationspanelen. Börja med att öppna webbläsaren och skriv in adressen till er sida. Logga sedan in som Administratör. Användarnamn och lösenord får du av Monitor ERP System AB.

Webbshopen har ett grundutförande samt ett flertal tillägg såsom Offerter, Säljare och PunchOut.

Kom ihåg att ni alltid kan kontakta Monitor support för att boka utbildning!

Längst ner till höger på sidan visas versionsnumret. Här finns även en länk till ändringsloggen för webbshopen. Genom att läsa ändringsloggen går det att se om det finns en nyare version av webbshopen.

Små buggrättningar, en s.k. patch kan komma utan ändring av versionsnummer och utan ändringslogg.

Logga in

I samband med installationen av Monitors Webbshop har du fått ett användarnamn och lösenord. Dessa uppgifter används sedan för att logga in som Administratör.

Att tänka på

Du kan inte ändra på rubriker och fraser som rör själva Administrationspanelen. Utseendet kan du ändra via era CSS-filer.

Flytt från SQL Anywhere till SQL Server

Ett byte från SAP SQL Anywhere till Microsoft SQL Server kräver att er nuvarande Monitor Webbshop måste migreras. Denna migrering är separerad från ordinarie Monitor ERP databasmigrering till Microsoft SQL Server och måste utföras av personal från Monitor.

Om du kör Monitor Webbshop och planerar att byta från SAP SQL Anywhere till Microsoft SQL Server ber vi dig kontakta din projektledare eller Monitors support på support@monitor.se.

Här finns mera generell information om vad som gäller vid flytt från SQL Anywhere till SQL Server.