PunchOut

I Monitor Webbshop finns en rutin för att skapa PunchOut-kopplingar. Rutinen visas enbart om du köpt tillägget PunchOut.

PunchOut möjliggör för inköpssystem att samverka med Monitor Webbshop. En köpare blir via ett anrop från sitt inköpssystem automatiskt inloggad i Monitor Webbshop. Anropet innehåller förutom användarinformation även information om vart webbshopen ska skicka produktdata vid avslutat köp.

När köparen valt sina produkter i webbshopen och ska bekräfta ordern, så ändras processen för webbshopen. Istället för att bekräfta ordern och hantera den normalt så skickar webbshopen "kundvagnen" tillbaka till inköpssystemet, som därmed får all information kring produkter, priser och valutor för just det behov som köparen har.

Vilken data som ska skickas till kundens inköpssystem ställs in med hjälp av en PunchOut-koppling.

Skapa en ny PunchOut-koppling:

Till en PunchOut-koppling kopplas vanliga webbshop-användare. Det krävs bara att de tillhör en användargrupp med en aktiv PunchOut-koppling så kan de nyttja denna lösning. Ett tips är att först skapa en användargrupp per format för att skapa en bra struktur. T.ex. användargrupperna PunchOut OCI3, PunchOutOCI4 och PunchOutOCI5.

1. Tryck på Skapa ny.

2. Ge kopplingen ett Namn – detta är endast för internt bruk och visas inte för användaren (kunden).

3. Markera Aktiv om kopplingen ska vara aktiv, dvs. gå att använda.

4. Välj Format – välj det format som din kund använder. För närvarande finns stöd för OCI3, OCI4 och OCI5.

5. Välj en Användargrupp – notera att alla användare i denna användargrupp kan logga in via PunchOut.

6. Koppla OCI-fält mot Varukorgsfält – detta styr vilket data som skickas i svaret till användarens (kundens) system. Kopplas enligt överenskommelse med användarens (kundens) system. Du kan givetvis skapa så många kopplingar som behövs för denna PunchOut-koppling.

7. Spara.

Notera att webbshopen inte sparar någon order, utan varukorgen överförs till användarens (kundens) system där den är tänkt att resultera i en order.

För att överföra ordern till Monitor ERP måste användarens (kundens) system skicka ordern via EDI, API-anrop eller traditionell inköpsorder.