Du är här: Försäljning > Kunder > Uppdatering kunder > Leveransadress

Leveransadress

Under rubriken Leveransadress anges kundens utdelningsadress. Uppgifterna under leveransadress skrivs ut på fraktsedlar. När en ny kund skapas kopieras samtliga adressrader från postadress till motsvarande rader i leveransadressfältet.

Ange kundens Namn. Förvalt står samma som i fältet Kundnamn. Skrivs bl.a. ut på följesedel och speditionsdokument.

Ange Gata eller Boxnummer. 2 rader à 35 tecken. Skrivs ut på bl.a. följesedel och speditionsdokument.

Ange kundens Postadress. 2 rader à 35 tecken. Skrivs ut på bl.a. följesedel och speditionsdokument.

Ange Land. 1 rad à 35 tecken. Skrivs ut på bl.a. följesedel och speditionsdokument.

Multipla leveransadresser

Under knappen eller med F3 går det att lägga in multipla leveransadresser på kunden. Med knapparna Lägg till och Ta bort går det att lägga till flera adresser alternativt ta bort markerad leveransadress.

Fönster för att registrera multipla leveransadresser.

Första angivna adressen blir Aktiv. Det är den adress som systemet föreslår som förvald leveransadress på offert och kundorder första gången. Därefter föreslås senast valda leveransadress på nästa offert/kundorder. Systemet känner av senaste valda leveransadress per användare. Alla leveransadresser på företag, kunder och leverantörer är valbara vid offert- och orderregistrering.

Med knappen Sök... går det att göra egna fritextsökningar på valfri text i adressen. Detta underlättar sökandet av rätt adress till en kund som har ett stort antal registrerade leveransadresser.

Alla adresser lagras med ett unikt adressnummer i ett gemensamt adressregister.

Obs! Ändras uppgifter på ett adressnummer på en kund slår det igenom på t.ex. alla order där detta adressnummer förekommer, om inte adressen är ändrad manuellt på ordern, då slår det inte igenom.

Med knappen finns möjlighet att länka till Google Maps med kundens adress inläst för att se adressen på en karta.

Att ta bort en leveransadress

För handsymbolen till den leveransadress som ska tas bort genom att klicka på det adressnummer som ska tas bort eller på handen. Tryck därefter på Ta bort.

OBS! Det går inte att ta bort en aktiv adress.