Storlek på kolli

Räkneverktyget Storlek på kolli går att hämta upp på kollirad med F9 eller med valet Ange storlek på kolli på Informationsmenyn, i fälten Volym, Fl.m., Längd, Bredd eller Höjd. Det används för att enkelt räkna fram total volym och/eller flakmeter, baserat på antal kollin, längd, bredd och höjd.

Med kryssrutorna Beräkna volym och Beräkna flakmeter (normalt endast vid skrymmande gods) går det att välja om den ena eller båda av de uppgifterna ska uppdateras på kolliraden. Längd (m), Bredd (m) och Höjd (m) är tvingande, beroende på om volym och/eller flakmeter väljs att beräknas.

Med kryssrutan Lagra kollistorlek på kollirad går det att välja om även kollistorlek ska lagras på kolliraden, i de fall speditören använder den informationen. Är parametern Använd kollistorlek i Utskrift speditionsdokument aktiverad på speditören, under knappen Ext. Info i rutin Uppdatering leverantörer, så är denna kryssruta förvalt markerad.

Räkneverktyget Storlek på kolli.