Du är här: Inköp > Artiklar > Prisimport > Knappen Konfigurera fält

Knappen Konfigurera fält

I fönstret som öppnas med knappen Konfigurera fält går det att göra önskade inställningar av fält för att matcha den fil som ska importeras. Knappen finns bara tillgänglig om Pris att importera i rutinen är vald till Leverantörspris eller Prislista. För Standardpris och Kommande standardpris går det inte att konfigurera fält.

Dra de fält som ska som ska knytas till kolumner i textfilen från den vänstra sektionen och släpp dem i den högra sektionen. Med hjälp av pilknapparna längst till höger kan de valda fälten läggas i önskad ordning så att de stämmer överens med den ordning kolumnerna är placerade i textfilen.

Vilka fält som finns i vänstra sektionen styrs av Pris att importera i rutinen, om den är vald till Leverantörspris eller Prislista.

Det går även lägga till ett tomt fält som heter <Hoppa över> för att utesluta en eller flera kolumner i filen vid importen. Fältet kan läggas in flera gånger.

I fältet Lagra inställningar går det att lagra inställningarna av fälten i en mall för leverantör, för framtida importer i rutinen. Det går även välja att lagra inställningarna i en generell mall. En mall lagras då rutinen sparas.