Du är här: Inköp > Leverantörer > Etikettutskrift leverantörer > Fliken Beställning

Fliken Beställning

Då rutinen startas visas fliken Beställning. I beställningsbilden väljs de leverantörer som adressetiketter för brev ska skrivas ut på eller de leverantörer som utskick ska göras till, via e-post eller SMS. Det går även att välja vilka adressuppgifter som ska tas med på etikettutskriften.

Följande alternativ finns för selektering och gruppering (grupperingsalternativ markerat med en asterisk):

** Används Kategoridelar går här att selektera med hjälp av understrykningstecken på de positioner som inte är av intresse för tillfället.

Vid rubriken Skrivare väljs vilken typ av skrivare som används, alternativt om e-postutskick eller SMS-utskick ska göras.

Under rubriken Visa finns parametrar för varje adressrad på leverantören som går att markera/avmarkera för att på så sätt styra vilka adressuppgifter som ska skrivas ut. Här går också att välja om post- eller leveransadressen ska skrivas ut, samt om mottagare ska stå före företagsnamn. Dessutom finns här möjlighet att ange specifik referens och antal kopior. Är vanlig skrivare vald går det även att välja etikettyp samt vilken etikett på arket utskrift ska starta på.

I samband med e-postutskick går det istället under rubrik E-postadress, att välja om utskick ska göras till en enskild referens e-postadress eller till leverantörens huvud e-postadress.

Vid e-postutskick och SMS-utskick går det även att välja under rubriken Inköpsstöd om det automatiskt ska skapas en notering textloggen i Inköpsstöd på aktuella leverantörer.