Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > Handelsområde

Handelsområde

Här väljs vilket handelsområde som leverantören tillhör. Följande områden kan väljas:

EU som handelsområde kräver att VAT-nummer är angivet på leverantören. EU som handelsområde styr om EU-moms (beräknad in- och utgående moms på förvärv inom EU) ska konteras vid registrering av leverantörsfakturor från aktuell leverantör.

Konton för moms på utlandsförvärv ska finnas definierade i rutin Kontoplan / Standardkonton i Systemvård.

Listor i Utskrift leverantörer kan filtreras på handelsområde.

Om parametern Omvänd betalningsskyldighet används i kombination med Handelsområde Import kommer beräkning av in- och utgående moms att ske vid registrering av leverantörsfakturor från leverantören. Detta ska enbart tillämpas på leverantören Tullverket (i Sverige). Konton för Ingående moms, Import - Omvänd bet.skyldighet ska definieras i rutin Kontoplan / Standardkonton i Systemvård.

Obs! Leverantörer i handelsområde EU måste ha Momskod 1 för att momskontering inom EU ska fungera.