Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > Leveransadress

Leveransadress

Under rubriken Leveransadress anges leverantörens utdelningsadress. Uppgifterna under leveransadress skrivs ut på fraktsedlar om t.ex. en retur eller gods för legoorder ska skickas till leverantören. Vid nyuppläggning av Leverantör kopieras samtliga adressrader från postadress till motsvarande rader i leveransadressfältet.

I fältet Namn anges leverantörens namn på leveransadressen. Förvalt står här samma uppgifter som i fältet Lev.namn.

I fältet Gata/Box anges boxnummer eller gatuadress för leveransadress. 2 rader à 35 tecken.

I fältet Postadress anges leverantörens leveransadress. 2 rader à 35 tecken.

I fältet Land anges land för leveransadress. 1 rad à 35 tecken.

Multipla leveransadresser

Under knappen eller med F3 går det här att lägga in multipla leveransadresser på leverantören. Leveransadress på leverantörer används t.ex. då gods ska skickas i retur eller för legoarbete.

Med knapparna Lägg till och Ta bort går det att lägga till ytterligare respektive ta bort markerad leveransadress. Första angivna adressen blir aktiv. Det är den adress som systemet föreslår som förvald leveransadress vid leveranser till leverantörer första gången. Därefter föreslås senast valda leveransadress på nästa leverans. Systemet känner av senaste valda leveransadress per användare. Alla leveransadresser på företag, kunder och leverantörer är valbara vid utskrift av fraktsedlar.

Alla adresser lagras med ett unikt adressnummer i ett gemensamt adressregister. Obs! Ändras uppgifter på ett adressnummer på en leverantör slår det igenom på t.ex. alla inköpsorder, där detta adressnummer förekommer, om inte adressen är ändrad manuellt på ordern för då slår det inte igenom.

Fönster för att registrera multipla leveransadresser.

Med knappen finns möjlighet att länka till Google Maps med leverantörens adress inläst för att se den på en karta.

Att ta bort en leveransadress

Flytta handsymbolen med muspekaren till den leveransadress som ska tas bort och klicka på knappen Ta bort. Observera att det inte går att ta bort en Aktiv adress.