Ett smidigt sätt att hantera fönstret är att ange kostnadskonto och sedan trycka knappen F9. Konteringsrutan kommer då att automatiskt balanseras. Tryck sedan på F9 igen så stängs konteringsrutan.

Ett alternativ till knappen F9 är att använda knappen Enter. Istället för att ange beloppet på den nedersta konteringsraden används Enter när markören står på kreditsidan. Restbeloppet hamnar då automatiskt på rätt sida. Genom att trycka Enter igen på ny tom rad så stängs konteringsrutan.