Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Systemunderhåll > Att registrera ny licensnyckel

Att registrera ny licensnyckel

Om meddelande att systemet behöver uppdateras visas på skärmen i MONITOR, kan administratören logga in i MONITOR och i ett särskilt meddelandefönster som visas enbart för användare ADMIN, går det att med en knapptryckning skicka en begäran om ny uppdatering till sitt system. Begäran skickas då via e-post till leveransavdelningen på Monitor ERP System AB, som tar ut en ny licensnyckel och skickar tillbaka i retur. Administratören kan sedan kopiera och klistra in licensnyckeln i det särskilda fältet i meddelandefönstret.

Gör så här om meddelande om att systemet behöver uppdateras ("Warning 845") visas på skärmen:

1. Logga in som ADMIN i MONITOR.
  2. Klicka OK i det första meddelandefönstret som visas (Warning 845).
  3. I det andra meddelandefönstret som visas (Monitor Licensförnyare), klicka på Skicka mail. Ett nytt e-postmeddelande till "license@monitor.se" skapas då i ditt standard e-postprogram, med en begäran om ny licensnyckel och uppgifter om ditt system-id och företags-id.
  4. Skicka iväg det e-postmeddelandet.
  5. Klicka sedan på Avbryt i meddelandefönstret (Monitor Licensförnyare) och invänta svar med ny licensnyckel från leveransavdelningen på Monitor ERP System AB.

När du fått e-postmeddelande i retur med ny licensnyckel:

1. Markera den nya licensnyckeln i e-postmeddelandet och kopiera den till Urklipp med Ctrl+C.
  2. Logga in igen i MONITOR som ADMIN.
  3. Klicka OK i det första meddelandefönstret som visas (Warning 845).
  4. I det andra meddelandefönstret som visas (Monitor Licensförnyare), klistra in licensnyckeln från Urklipp med Ctrl+V i avsett fält. Alternativt ange licensnyckeln manuellt i det fältet.
  5. Klicka OK så blir systemet uppdaterat.

Om licensnyckeln anges fel så visas en varning om det och att uppdateringen misslyckades. Du har två försök på dig att ange en ny licensnyckel innan MONITOR-sessionen avslutas. Proceduren får då göras om igen från punkt 1 ovan (med samma nya licensnyckel).