Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Automatisk körning > Att skapa en schemalagd automatisk körning i Windows

Att skapa en schemalagd automatisk körning i Windows

I exemplet nedan skapas en schemalagd aktivitet på databasservern (Windows 2008), där det är vanligast att lägga automatiska körningar.

1. Välj Task Scheduler under Start -> Administrative Tools på startmenyn i Windows. Välj sedan guiden Create Basic Task... till höger i fönstret.

2. Ange ett namn och eventuellt en beskrivning för den schemalagda aktiviteten. Klicka sedan på Next >.

3. Här väljer du trigger för körningen. I exemplet väljer vi veckovis. Då kan vi sedan välja vilka veckodagar aktiviteten ska köras. Klicka sedan på Next >.

4. Baserat på vilket val du gjorde i förra dialogrutan ser detta steg olika ut. Vi valde ju veckovis och då får vi möjlighet att välja vilka veckodagar och klockslag aktiviteten ska köras. Vi väljer att körningen ska göras kl. 22.00 på måndagar, onsdagar och fredagar och ska upprepas varje vecka. Klicka sedan på Next >.

5. I nästa steg får det vara förvalt att aktiviteten ska starta ett program. Klicka sedan på Next >.

6. I nästa steg letar du upp och väljer monwin.exe med knappen Browse... Den filen ligger normalt i lokala mappen C:\Monwin. Sedan lägger du till A=1 som argument, se även avsnittet Startparametrar för automatisk körning. Ange även att monwin.exe ska starta i samma mapp. Klicka sedan på Next >.

7. I nästa steg kryssar du i Open the Properties dialog for this task when I click Finish. Klicka sedan på Finish.

8. I nästa steg, välj Change User or Group... för att välja vilket användarkonto i domänen som ska köra aktiviteten. Det ska vara användarkontot avsett för samma användare i MONITOR, som du valde då du lade upp "Autostart" för Nettobehovskörning i Mina Fönster / Autostart. Ange även användarens lösenord för inloggning i domänen (detta medger att datorn/servern inte behöver ha användaren inloggad efter arbetsdagens slut). Markera sedan Run whether user is logged on or not. Klicka slutligen på OK.

Se även:

Tidigare beskrivningen som gäller för Windows XP/2003