Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Databasuppkoppling och prestanda > Lägga in företag och användare som öppnas vid uppstart

Lägga in företag och användare som öppnas vid uppstart

Du kan styra vilket företag som ska öppnas personligen för ditt användarnamn vid uppstart. Antag att du t.ex. vill öppna företag 002 som standard då du startar MONITOR. Då ska du välja Arkiv | Byt företag... och markera företag 002 och sedan kryssar du i Vid uppstart ska detta företag aktiveras (Gäller bara mig).

I filen Monitor.ini kan administratören också under sektionen [Start] lägga in parametern Company=XXX, där XXX är företagsnummer. Med den parametern styrs vilket företag som ska öppnas som standard för alla användare. MONITOR öppnar företag 001 som standard för alla användare om inte parametern Company=XXX finns i Monitor.ini. Har en användare valt att ett annat företag ska aktiveras (enligt ovan), så överstyr det alltid den inställning som görs i Monitor.ini.

Startparameter F

Ett annat alternativ att starta mot ett visst företag (eller om du vill ha två MONITOR-sessioner igång samtidigt mot två olika företag) är att lägga upp två olika genvägar till MONITOR.

1. Högerklicka och välj Egenskaper för respektive genväg.
  2. I fältet Mål under fliken Genväg lägger du till F=<databas> efter \\<Servernamn>\Monwin\monwin.exe L="C:\Monwin\.". T.ex. om din server heter "Server01" och du vill starta mot företag "002" ska det stå:
    \\Server01\Monwin\monwin.exe L="C:\Monwin\." F=002

Startparameter U

Det går att ange att MONITOR ska starta med en annan användare i uppstarten än den användare som är inloggad i Windows.

1. Högerklicka på genvägen till MONITOR och välj Egenskaper.
  2. I fältet Mål under fliken Genväg lägger du till U=<användarnamn> efter \\<Servernamn>\Monwin\monwin.exe L="C:\Monwin\.". T.ex. om din server heter "Server01" och du vill starta som användare "kalle" ska det stå:
    \\Server01\Monwin\monwin.exe L="C:\Monwin\." U=kalle