Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Agentserver > Registrering av Agentserver

Registrering av Agentserver

Innan agentservern kan börja användas ska den registreras som en tjänst. Detta måste även göras efter en uppdatering. För att göra det körs programmet monagent.exe med växeln -Service i kommandoprompten under Start - Kör... (alt. Windowsknappen + R). T.ex. om MONITOR är installerat i C:\Monwin, ange c:\monwin\monagent.exe -Service i kommandoprompten.

Kommandot i Start - Kör...

I kommandot ovan stöds inte anslutna nätverksenheter (t.ex. H: för mappen monwin på databasservern). Det går alltså inte att ange, h:\monagent.exe -Service. Gör du det får du ett meddelande om felaktig sökväg. Görs registreringen från en MONITOR-klientdator/terminalserver, var noga med att ange hela UNC-sökvägen \\servernamn\monwin\monagent.exe -Service. Görs registreringen på databasservern anger man sökvägen till den lokala mappen monwin, enligt exemplet ovan.

Avregistrering av agentserver

Om du senare skulle behöva göra en avregistrering av agentservern på datorn så används växeln -UnRegServer i kommandot ovan. T.ex. ange c:\monwin\monagent.exe -UnRegServer. Ange sedan kommandot: sc delete "MONITOR Agent Server" så tas även tjänsten bort direkt.