Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Säkerhetsåtgärder > Windows-nätverk

Windows-nätverk

När du sätter behörigheter till MONITOR på servern är det:

Behörighet sätts med hjälp av Utforskaren i Windows. Välj först Egenskaper på en katalog, fil eller nätverksresurs.

För att sätta behörighet på katalog eller fil, välj sedan fliken Säkerhet. Därefter går det att ge nya grupper och användare behörighet till katalogen med knappen Lägg till...

För att sätta behörighet på en nätverksresurs, välj sedan fliken Dela ut och sedan knappen Behörigheter. Därefter går det att ge nya grupper och användare behörighet till utdelningen med knappen Lägg till...

Behörighet till kataloger för MONITOR på en Windows-server

I tabellerna nedan beskrivs den minsta behörighet som olika grupper och användarkonton i domänen måste ha till kataloger, vissa filer samt nätverksresursen på servern för att systemet ska fungera. Den vänstra kolumnen visar katalog, fil eller nätverksresurs. Den mellersta kolumnen visar den behörighet i Windows som ska sättas på respektive katalog. Den högra kolumnen visar den typ av användare i MONITOR eller grupp i Windows som behörigheten gäller för.

Katalog

Behörighet

Funktion/Grupp

Monwin

Fullständig behörighet

Läsa och köra

Administratörer

Alla användare

BIPlugins

Fullständig behörighet

Läsa och köra

Administratörer

Alla användare

bi_data

Fullständig behörighet

Administratörer

Client (inkl. underkataloger)

Fullständig behörighet

Läsa och köra

Administratörer

Alla användare

Crystal\Standard

Fullständig behörighet

Läsa och köra

Administratörer

Alla användare

Crystal\Custom

Fullständig behörighet

Ändra

Administratörer

Blankettanpassare *

Db (inkl. underkataloger)

Fullständig behörighet

Administratörer

Dbbackup (inkl. underkataloger)

Fullständig behörighet

Administratörer

Edi (inkl. underkataloger)

Fullständig behörighet

Ändra

Administratörer

MEDI-användare **

ExtFiles

Fullständig behörighet

Ändra

Administratörer

Alla användare

Fonts

Fullständig behörighet

Läsa

Administratörer

Alla användare

Html ***

Ini (inkl. underkataloger)

Fullständig behörighet

Ändra

Administratörer

Alla användare

Inne ***

Licenses

Fullständig behörighet

Läsa

Administratörer

Alla användare

Log

Fullständig behörighet

Ändra

Administratörer

Alla användare

Sql

Fullständig behörighet

Administratörer

Stampsrv ***

Tools

Fullständig behörighet

Läsa

Administratörer

Alla användare

TRTPlugins

Fullständig behörighet

Läsa och köra

Administratörer

Alla användare

* Den/de användare som ska ändra i blanketter i Crystal Reports.
** Den eller de användare som ska importera/exportera Edi-meddelanden med programmet MEDI i MONITOR måste ha behörighet Ändra i katalogen Edi.
*** Katalogerna Html, Inne och Stampsrv inkl. eventuella underkataloger används inte längre.

Behörighet till blankettfiler på en Windows-server

Det går att tilldela behörighet att ändra på blankettfilerna i Monwin-katalogen för vissa användare. På så sätt behöver inte administratören (som har fullständig behörighet till Monwin-katalogen) vara tillgänglig de gånger ändringar av parametrar ska göras på blanketterna.

Fil

Behörighet

Funktion

Monwin\MblankeX.pbl *

Monwin\MblankeY.pbd *

Ändra

Ändra

Blanketter i MONITOR

Blanketter i MONITOR

* där X är nummer för blankettset och Y alltid är nummer 1-9. Alltså Mblanke1.pbl för blankettset 1 och Mblanke2.pbl för blankettset 2, osv. Det finns 9 filer Mblanke1.pbd-Mblanke9.pbd.

Behörighet till nätverksresurs på en Windows-server

Vid utdelning av en katalog som nätverksresurs blir det som standard fullständig behörighet till resursen för gruppen Alla i domänen, vilket kanske är lite väl frikostigt. Lägg därför här till den grupp i domänen där alla användarkonton som ska använda MONITOR ingår. Gruppen ska ha behörigheten Ändra. Lägg även till från domänen gruppen Domänadministratör med Fullständig behörighet. Tag sedan bort gruppen Alla från resursen.

Nätverksresurs

Behörighet

Funktion/Grupp

Monwin

Fullständig behörighet

Ändra

Administratörer

Alla användare