Du är här: Lager > Artiklar > Beräkna årsvolym > Beräkna årsvolym

Beräkna årsvolym

För att få programmet att beräkna årsvolym på det selekterade sortimentet är alternativet Beräkna årsvolym markerat. Det går även att enbart beräkna beläggning, genom att först markera Beräkna beläggning och sedan avmarkera Beräkna årsvolym. Alternativt går det att beräkna båda.

Nedanstående parametrar finns då Beräkna årsvolym är markerad.

Prisalternativ

Välj med vilket Prisalt. K- och L-artiklar ska värderas. Förvalt är Standardpris. Detta används för att räkna ut ett totalt årsvärde per artikel.

Nollställ årsvolym för ALLA artiklar innan ny sparas

Välj om årsvolym ska nollställas för alla artiklar innan en ny beräkning sparas.

Spara automatiskt efter årsvolymberäkning

Välj om ny årsvolym ska sparas automatiskt efter beräkning.

Avrunda årsvolymvärde

Årsvolymvärde går att avrunda. Ange antal decimaler att avrunda med. Anges inga decimaler avrundas årsvolym till heltal. Om enhet på årsvolym är kilo t.ex., avrundar 1 decimal till 0,1 kilo, 2 decimaler avrundar till 0,01 kilo. Det går även att ange negativa decimaler för att avrunda till 10-tal eller högre. T.ex. -1 avrundar då till 10 kilo, -2 avrundar till 100 kg, osv.