Du är här: Lager > Artiklar > Beräkna lagernivåer > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Här visas ett exempel på hur listan ser ut som hämtas upp i rutinen, med förklaringar till de olika kolumnerna i listan.

Under Lagra går det att välja de artiklar som ska tas med i beräkningen. Förvalt är alla artiklar markerade som inte saknar data för beräkning. De beräkningar som är markerade att sparas i beställningsbilden visas med fet stil i listan.

Saknas nödvändiga indata på en artikel markeras det fältet i gult i listan samt ett rött utropstecken ! visas längst till höger. Utropstecknet kan användas i snabbfilter på höger musknapp för att filtrera fram de artiklar som inte kan beräknas.

Exempel: Om ledtid är noll så är det fältet LT gulmarkerat och därmed också fälten Säk.lager och Best.punkt, eftersom ledtid används i beräkning av dessa.

Listan visar gammalt och nytt värde för säkerhetslager och beställningspunkt, samt differensen mellan dessa i procent.

Det går att visa och uppdatera säkerhetslager och beställningspunkt i enheten arbetsdagar om det finns en årsvolym registrerad på en artikel. För att kunna göra det ska alternativet Visa enhet arbetsdagar väljas under Informationsmenyn på höger musknapp. Då enheten är i arbetsdagar visas de berörda kolumnerna med kursiv rubrik.

Lista Beräkna lagernivåer med beräkning av både säkerhetslager och beställningspunkt.