Du är här: Lager > Artiklar > Beräkna EOK > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Här visas ett exempel på hur en lista kan se ut efter det att en EOK-beräkning gjorts.

Utskriftsexempel från rutin Beräkna EOK.

I listan redovisas Artikelnummer, Benämning, Artikeltyp, Artikelvärde, Artikelkod, Artikelkategori, ABC-kod, Partiformningsregel, Årsvolym, Enhet, Tidigare EOK, Nytt EOK, Diff % (differensen mellan tidigare EOK och ny EOK i procent) samt Lagra (markera vilka rader som ska lagras vid spara). En markering med ett rött utropstecken (!) i kolumnen F varnar för artikelns eventuella olämplighet av F (Fix kvantitet) som partiformningsregel.

Om det nya EOK-värdet kommer från beräkningen genom Wilsonformeln är EOK-värdet skrivet i normal, tunn stil. Däremot om nytt EOK är framräknat via Antal beställningar/år är värdet skrivet i fet, kursiv stil.

Det nya EOK-värdet kan ändras innan spara sker. Vid spara så uppdateras artiklarnas EOK. Om filtrering skulle ske efter beräkningen av det nya EOK blir bara de artiklar som finns med i listan då man sparar uppdaterade, alltså inte alla artiklar som först var med i beräkningen.

Det går att visa och uppdatera ny EOK i enheten arbetsdagar om det finns en årsvolym registrerad på en artikel. För att kunna göra det ska alternativet Visa enhet arbetsdagar väljas under Informationsmenyn på höger musknapp. Då enheten är i arbetsdagar visas de berörda kolumnerna med kursiv rubrik.