Du är här: Startbok i MONITOR > Få hjälp > Hjälp som följer med i systemet

Hjälp som följer med i systemet

I MONITOR hittar du en hjälp som följer med i systemet. Dessutom finns det möjlighet att skapa egna instruktioner som användarna kan läsa i rutinerna i MONITOR.

I hjälpen kan du få information om den rutin du jobbar med för tillfället genom en tangenttryckning på F1 alt. Shift+F1. Detta kallas även för kontextkänslig hjälp. Men du kan även utgå från innehållsförteckningen under Hjälp | Innehåll... på Fönstermenyn och leta dig fram till det kapitel du vill läsa om.

En annan styrka med hjälpen är att du kan använda fritextsökning på ord och fraser för att hitta den information du söker.

Nyheter och förändringar som tillkommit vid uppdateringar tillförs kontinuerligt till hjälpen. Dessutom finns en funktion i programmet som heter Nyhetsbrev. När programmet startas efter en uppdatering finns det möjlighet att öppna detta nyhetsbrev med samlad information om de senaste nyheterna och förändringarna. Detta nyhetsbrev återfinns även under Hjälp | Om... på Fönstermenyn.