Du är här: Startbok i MONITOR > Allmänt om MONITOR > Installation och uppdateringar

Installation och uppdateringar

Installation och uppdateringar med DVD

Första leveransen av MONITOR med tillhörande databas skickas på DVD. Uppdateringar och tilläggsfiler kan också levereras på DVD, alternativt via FTP eller via "MONITOR Update". Konfigurerings- och licensfiler levereras vanligen via e-post eller via FTP. Systemet installeras med hjälp av ett installationsprogram som medföljer leveransen. Det medföljer även en instruktion som vägleder dig under installationen. En komplett installation av MONITOR tar upp ca 900 MB på hårddisken, inklusive en eller flera tomma databaser*.

* Databaser i systemet kommer sedan att växa i storlek allteftersom registreringar och transaktioner sker. Databasstorlekar på över 3 GB förekommer. Detta beror på hur många poster och transaktioner som registreras och hur stora alla register blir. Databaser går att underhålla genom att rensa loggar och flytta gamla transaktioner till historikföretag, så att utrymme i databaser kan återanvändas.

Uppdateringar via FTP

Det går att beställa uppdateringar på vår hemsida och få dem levererade via ett FTP-konto. Det går även att få patchar (små tilläggsuppdateringar) till MONITOR levererade via FTP.

Uppdateringar via MONITOR Update

Uppdateringar kan även beställas på vår hemsida och då få dem levererade via MONITOR Update. MONITOR Update är en nedladdningstjänst för MONITOR. Det går även att få patchar (små tilläggsuppdateringar) till MONITOR levererade via MONITOR Update. Skicka e-post till support@monitor.se för att få dina inloggningsuppgifter till MONITOR Update.

Övriga uppdateringar och information

Under våra supportsidor på vår webbplats finns även olika dokument, mallar och andra aktuella filer till MONITOR att ladda hem. Vår webbplats innehåller också information om MONITOR i form av produktblad och nyheter, osv. Det går även att kontakta oss den vägen. Adressen till webbplatsen är www.monitor.se.