Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Funktioner i programfönstret > Mina fönster / Autostart

Mina fönster / Autostart

ClosedMina Fönster / Autostart är ett tvådelat fönster där du kan välja rutiner i den vänstra delen att lägga upp som snabbknappar på verktygsfältet Mina fönster. Det är användbart att ha snabbknappar för de mest använda rutinerna. Det går även att välja rutiner för Autostart så att de öppnas automatiskt då MONITOR startas upp. Att använda autostart är smidigt om du huvudsakligen arbetar i en viss rutin.

Bild på Mina fönster / Autostart, med några rutiner upplagda som snabbknappar.

Kör du MONITOR i en fleranvändarmiljö, kan du bara lägga upp de rutiner för snabbknappar eller autostart som du har rättighet till. Kör du i en enanvändarmiljö, kan du däremot lägga upp snabbknappar för alla rutiner.

ClosedAnvändare

Med administratörsrättigheter kan du här välja användare i MONITOR för att lägga upp rutiner som snabbknappar eller i autostart på. Användarens namn och grupptillhörighet visas i två informationsfält till höger om det här fältet sedan användaren hämtats upp.

En vanlig användare kan inte välja någon annan användare här. Fältet visar endast dennes användarnamn och är gråmarkerat.

ClosedMenystruktur

Under Menystruktur väljer du de rutiner som ska läggas upp som snabbknappar eller läggas till autostart så att rutinerna öppnas när MONITOR startas. Du kan använda dra-och-släpp funktionen, dubbelklicka eller trycka Enter, för att föra över rutinen till den högra delen Menypunkt i fönstret.

ClosedMenypunkt

Under Menypunkt visas de rutiner som är upplagda som snabbknappar, eller i autostart. Vill du ta bort rutiner som snabbknappar eller från autostart kan du antingen använda dra-och-släpp funktionen eller klicka på knappen Ta bort rad.

ClosedTyp

Här under Typ kan du markera om rutinen ska vara med som snabbknapp i Mina fönster, i Autostart eller bådadera.

ClosedKnappen Ta bort rad

Klickar du på knappen Ta bort rad tas den menypunkt som är markerad bort från listan i högra delen.

ClosedAtt lägga upp snabbknappar

1. Välj Inställningar | Mina fönster...
  2. Välj användare (endast administratör kan välja användare) som inställningar ska göras på.
  3. Om rutiner redan finns under Menypunkt, kryssa i Mina fönster under Typ för de rutiner som ska ha snabbknappar.
  4. Spara med Verkställ eller OK.
  5. Om inga rutiner finns under Menypunkt, markera önskad rutin under Menystruktur i vänster del av fönstret. För att lägga upp rutinen under Menypunkt i höger del av fönstret, tryck Enter eller dubbelklicka på rutinen. Du kan även använda dra-och-släpp med muspekaren.
  6. Markera kryssrutan Mina fönster under Typ för de rutiner som ska ha snabbknappar.
  7. Spara med Verkställ eller OK.

Snabbknapparna visas förvalt med en sifferikon i modulfärg och numreras kronologiskt. Det läggs automatiskt en avskiljning mellan snabbknappar tillhörande rutiner i olika moduler. Ikonen på snabbknapparna kan du byta mot en valfri bildfil.

ClosedAtt lägga upp rutiner i Autostart

1. Välj Inställningar | Mina fönster...
  2. Välj användare som inställningar ska göras på.
  3. Om rutinerna redan finns under Menypunkt, kryssa i Autostart under Typ för de rutiner som ska läggas till Autostart.
  4. Spara med OK.
  5. Om inte rutinerna finns under Menypunkt, markera önskad rutin under Menystruktur i vänster del av fönstret. För att sedan lägga upp rutinen under Menypunkt i höger del av fönstret, tryck Enter eller dubbelklicka på rutinen. Du kan även använda dra-och-släpp.
  6. Markera kryssrutan Autostart under Typ för rutinerna som ska läggas till Autostart.
  7. Spara med OK.

ClosedAtt byta ikon på snabbknapp

1. Välj Inställningar | Mina fönster...
  2. Välj användare (endast administratör kan välja användare) som inställningar ska göras på.
  3. Dubbelklicka på sifferikonen under Menypunkt, så öppnas fönstret Välj ikon där du kan välja av ett antal fördefinierade ikoner.
  4. Du kan även välja en bildfil från annan plats. Klicka då på knappen Annan... i fönstret Välj ikon för att välja bildfil. Filen ska vara i formatet .ico, .bmp eller .png samt 16x16 bildpunkter i storlek.
  5. Spara slutligen med OK.