Du är här: Systemvård > Agenten > Bevakningsuppdrag > Villkor för uppdrag

Villkor för uppdrag

I fältet Hämta mall går det via en listruta att hämta fördefinierade SQL-satser motsvarande de fördefinierade uppdrag som öppnas via länkar från andra rutiner. Skapas uppdraget via länkning från annan rutin är detta fält förifyllt.

Hämtas en mall direkt i rutinen måste SQL-satsen editeras i fältet Villkor (SQL) för att uppdraget ska kunna utföras. Vad som måste kompletteras visas i en gul informationsruta till vänster (se nedan).

Villkor för uppdrag.

I SQL-satsen ska alla "snabel-a" (@) där de förekommer bytas ut mot relevanta värden. När detta är klart ska informationsrutan försvinna, vilket bekräftar att SQL-satsen är giltig. Skapas uppdraget via länkning från annan rutin är detta fält från början förifyllt med en giltig SQL-sats.

I fältet Intervall bestäms hur ofta villkoret ska kontrolleras av agentservern. Tiden anges i sekunder men anges det antal sekunder som motsvarar ett fördefinierat intervall visas den enhet som gäller för detta. Angivet värde mindre än 300 avser alltid sekunder. Fördefinierade intervall kan även hämtas via listruta. Skapas uppdraget via länkning från annan rutin är detta fält förifyllt med 1 timme. Denna uppgift visas även i agentservern.

Längst ner till höger om fältet Intervall finns en knapp med vilket ett hjälpverktyg kan öppnas för användning när egna SQL-satser (villkor) ska skapas.

Att skapa egna SQL-satser kräver kunskap i SQL och hur databasen är uppbyggd i MONITOR. Kontakta Monitor Support för mer information om detta.