Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Dokumentvisning > Informationsmeny på höger musknapp

Informationsmeny på höger musknapp

Under Informationsmenyn på höger musknapp finns några alternativ i detta fönster som kan vara bra att känna till. Denna meny finns bara tillgänglig i den vänstra delen av Dokumentvisning vid visning/koppling av fil på en post.

Rotera bild

Är den kopplade filen en bild eller en ritning t.ex., finns möjlighet att välja rotering av dokumentet ifrån 0-270º.

Sätt bakgrundsfärg

Är den kopplade filen en ritning t.ex., finns möjlighet att sätta vit, grå eller svart bakgrundsfärg på ritningen.

Ändra typsnitt

Är den kopplade filen ett textdokument, Word eller Excel t.ex., går det att ändra typsnittet på dokumentet.

Skriv ut

Här går det att skriva ut den kopplade fil som markerats.

Visa fil vid koppling

Här går det att välja om innehållet i filer ska visas eller ej i den högra delen i fönstret efter att den kopplats. Detta gäller då för alla kopplade filer och bara så länge fönstret är öppet.

Öppna filen med associerat program

Med detta alternativ öppnas den markerade kopplade filen i det program som filtypen är associerad med i Windows.

Öppna filens sökväg i Utforskaren

Med detta alternativ öppnas den markerade kopplade filens sökväg i Utforskaren. Detta är användbart då information behövs om vart filen är lagrad.