Du är här: Systemvård > EDI > EDI Kopplingar > Kopplingsmetod

Kopplingsmetod

I fältet Kopplingsmetod anges hur överföring av data ska göras. Beroende på vilken kopplingsmetod som väljs för en viss export-/import-koppling går det ange ytterligare uppgifter för kopplingsmetoden under Metodinställningar. Läs mer om metodinställningarna nedan. De val som finns är:

Fil

Skriva över fil - Anger om en tidigare befintlig fil ska skrivas över i samband med ny export. Om detta inte är valt, kommer befintlig fil att fyllas på vid slutet (append).

Katalog - Anges till vilken katalog filen placeras vid export- alternativt hämtas vid import.

Kommunikationsprogram - Vilket program som används vid speciella konverteringar av meddelanden.

Behåll fil efter import - Anger om den importerade filen ska sparas efter import.

E-post

Server (POP3) - Anger den e-postserver som används vid import.

Användarnamn - Anger användarnamn för inloggning till det e-postkonto som används vid import.

Lösenord - Anger lösenord för inloggning till det e-postkonto som används vid import.

Avsändare - Anger avsändarens e-postadress vid export. Vid import är det ett filter för import av e-post från en viss avsändare.

Skicka svar till - Anger vilken e-postadress som svar ska skickas tillbaka till (om annan än avsändaren).

Mottagare - Anger vilken e-postadress som filen ska skickas till via e-post.

CC till - Anger vilken e-postadress som ska ha en kopia.

BCC till - Anger vilken e-postadress som ska ha en blindkopia.

Ämnesrad - Anger rubrik till e-postmeddelandet vid export. Vid import är det ett filter för import av e-post med viss ämnesrad.

Meddelande - Anger meddelandetext i e-postmeddelandet.

Ftp

Server - Vilken FTP-server som används för överföring av filer via FTP-konto.

Användarnamn - Användarnamn för FTP-kontot.

Lösenord - Lösenord för FTP-kontot.

Port - Anger vilken TCP-port som ska användas vid överföring till FTP-konto (standard är 21).

Katalog - Anger vilken katalog som används i FTP-kontot.

Skriv över fil - Anger om en tidigare befintlig fil ska skrivas över i samband med ny export. Om detta inte är valt, kommer befintlig fil att fyllas på vid slutet (append).

Passive mode - Markeras om FTP-servern kräver kommunikation i "passive mode".

Använd temporärt filnamn - Anger att filöverföring till FTP-servern vid export ska ske med ett temporärt filnamn. När överföringen är klar byts filnamnet till det ordinarie filnamnet. Tillämpas endast i undantagsfall.

Fildialog

Ger möjlighet att välja sökväg vid varje import eller export.

Skriva över fil - Med detta alternativ skrivs befintlig fil i destinationskatalogen över vid ny export.

Kom ihåg sökväg - Markeras om systemet ska komma ihåg sökvägen.

Förvald sökväg - Här visas senast valda sökväg.

Behåll fil efter import - Anger om den importerade filen ska sparas efter import.

Fildialog stödjer följande filformat: