Du är här: Tillämpningar i MONITOR > EDI > EDI Data

EDI Data

I databasen i MONITOR finns tabellen EDI Data som används vid import och export av EDI-meddelanden. Programmet MEDI importerar och exporterar EDI-meddelanden i denna tabell. I MONITOR används rutinen EDI Data i Systemvård för övervakning och underhåll av in- och utgående EDI-meddelanden i denna tabell.

Normalt ska du inte behöva använda EDI Data annat än om du behöver korrigera någonting i ett EDI-meddelande som importerats eller som ska exporteras.

Rensning av EDI Data

Posterna i EDI datatabellen blir fort många när EDI import och export tillämpas. Detta påverkar prestanda negativt i EDI kopplingarna. Därför rekommenderar vi att tabellen rensas regelbundet med ca 2-3 veckors intervall. Rensning görs i rutin Rensningsrutiner i Systemvård. Välj där att rensa tabellen EDI meddelanden.

Finns det redan tusentals poster i tabellen EDI data rekommenderar vi att en rensning görs då ingen jobbar i systemet.