Uppdatera speditörer

Öppna rutin Uppdatera speditörer under menyn Leverantörer i Inköp.

Generell speditör

Generell speditör är den som inte finns valbar i Speditörsidentifiering, t.ex. "Ahlman Transport". Om sändningsinformation ska skickas till en generell speditör via Unifaun Online, ska Unifaun (generell) väljas i Speditörsidentifiering. En generell speditör måste också ha 1 (EDI) på raden Kod för speditör (Unifaun), under knappen Ext. Info i rutin Uppdatering leverantörer.

Nedan är ett exempel på en s.k. "neutral transportör" för styckegods. En neutral transportör skapas i Unifaun där du också väljer Typ, om det är för "Gods" eller "Paket". Ange även en kod i SubId, i exemplet har denna transportör kod "AHLM". Se mer om koder nedan.

Neutral transportör i Unifaun Online.

Vilka koder som är tillgängliga i ditt konto på Unifaun Online finns angivet i kodlistor på www.unifaunonline.com. Kodlistan tas fram under menyn Hjälp och sen Kodlistor. Välj därefter Tjänster vid Listor och sen knappen Visa. Då visas en bild liknande den nedan, som visar vilka tjänster och dess koder som finns i ditt konto. Saknar du någon tjänst så kontrollera med Unifauns kundtjänst om den finns tillgänglig.

Kodlista för Tjänster.

Listan Tjänster (Orderkopplingen XML) har mer specifika uppgifter om vilka tillvalstjänster som finns. Se bild nedan.

Kodlista för Tjänster (Orderkopplingen XML).

De här uppgifterna anger du sedan under knappen Ext. Info i rutin Uppdatering leverantörer, då du registrerar den neutrala transportören (speditören) i MONITOR.