Du är här: Tillverkning > Order > Beläggning / produktionsgrupp > Fönstret Beläggning / produktionsgrupp

Fönstret Beläggning / produktionsgrupp

Då rutinen öppnas står markören i fältet Produktionsgrupp i Closedbeställningsdelen. Här väljs med Sök & Hämta eller F4 en produktionsgrupp från produktionsgruppsregistret som beläggningsplan ska beräknas på.

Beställningsdelen i Beläggning/pgrp.

Det går även att välja om bara flaskhalsar ska visas i Sök o Hämta. Längst till höger finns det information som visar olika inställningar registrerade på den produktionsgrupp som hämtas upp. I beställningsdelen finns också ett antal parametrar att välja före beräkningen.

De olika ordertyper som går att välja är:

Övriga parametrar som går att välja är:

Släp och horisont

Längst ned till vänster visas släp för produktionsgruppen med röd text. Till höger visas horisont för produktionsgruppen med grön text. Släp och horisont kan studeras per order och operation under fliken Lista.

Släp och horisont för produktionsgruppen.

Rulla period

Längst ned i mitten av fönstret finns knapparna Rulla period för att förflytta sig efter tidsaxeln i flikarna till perioder som inte visas i fönstret. Det går att förflytta sig en eller fem perioder i taget, framåt eller bakåt i tiden.

Knapparna Rulla period.

Koder för ordertyper

I fliken lista kan visas en kod vid ordernummer. Det är vilken ordertyp det är, varifrån beläggningen kommer. Koderna förklaras i längst ned i fönstret, till höger om knapparna för att rulla period.

Kod vid ordernummer för ordertyp. varifrån beläggning kommer.