Du är här: Tillverkning > Order > Materialklarering > Fliken Beställ

Fliken Beställ

Under fliken Beställ görs val och inställningar för vilken lista som ska tas fram.

Då rutinen öppnas står markören i fältet Ordernummer. För att ta fram en lista för en hel order behöver endast ordernummer väljas. För att ta fram en lista på en artikel ska Hela först avmarkeras. Därefter går det att välja artikelnummer och även operation. Via Informationsmenyn (höger musknapp) finns möjlighet att skriva ut tillverkningsorder.

Längst till höger visas information om planerat antal och kolumnen Ok för disponibelt saldo. Den kolumnen blir Closedgrönmarkerad då en lista hämtas om materialbehovet på en hel order eller vald artikel är disponibelt i lager.

Disponibelt saldo finns.

Det går att lägga till flera orderrader under beställningsfliken och få fram listor för dessa order samtidigt.

Förvalt för utskrift är Klareringslista med urval på bristartiklar samt köpta, tillverkade och lagerförda artiklar.

Väljs Plocklista visas andra alternativ. Det är då förvalt att utskrift ska ske sorterat artikelvis med sidbrytning ordervis samt att klarering lagras vid utskrift. Det går välja att visa chargenummer, rapportnummer, produktionsgrupp eller revision. Det går även välja att visa samtliga lagerplatser.

För Kopplade behov går det välja att visa fördelade inköpsorder i kursiv stil i listan (en kontroll görs vid klareringen ifall det finns flera inköpsorder kopplade till samma materialrad). Denna kontroll gör dock att klareringen tar längre tid.

Det går att välja vilka artikeltyper som ska tas med.