Du är här: Tillverkning > Produktionsgrupper > Uppdatera produktionsgrupper > Kortinfo

Kortinfo

Nedan finns parametrar för tillverkningsorderdokument för produktionsgruppen.

Arbetskort ut

Med denna parameter väljs om arbetskort ska skrivas ut för operationer på produktionsgruppen. Arbetskort är ett tillverkningsorderdokument som skrivs ut per operation.

Hur tillverkningsorderdokumenten ska se ut definieras i rutin Tillverkningsorderdokument i Systemvård. Ett arbetskort blir det om Aktiv op. väljs under Operationsdel i definitionen för ett dokument i den rutinen. Om inte ett dokument av denna typ är definierad där har parametern Arbetskort ut ingen betydelse. Parametern har inte heller någon påverkan på t.ex. följekort, som innehåller alla operationer.

Ett exempel på tillämpning är att inte ta ut arbetskort för legoproduktionsgrupper eller typ trumlingsoperationer och liknande, då inte arbetskort fyller någon funktion.

Anm. Parametern Arbetskort ut styr även om inköpsorderdokument för operationslego ska genereras eller inte vid registrering av tillverkningsorder. De dokumenten definieras i rutin Blanketter parametrar i Systemvård.

Omräkningsfaktor

Här går det att ange om det ska göras en omräkning av ställ-, styck- och totaltid på tillverkningsorderdokumenten. Förvalt är 1,00 vilket innebär att ingen omräkning görs. Faktorn multipliceras med tiden vid omräkning.

Omräkningsfaktor kan t.ex. användas om tiderna ska räknas om till ackordspris. När orderdokumenten skapas går det då också att sätta enheten till SEK.