Volym

Ange volym i m3 per enhet för artikeln. Volym på artikel används vid utskrifter av speditionsdokument. Om en E-artikel (Emballage) finns kopplad under Emb. art.nr och om den E-artikeln har en volym registrerad, summeras den volymen per kolli på artikeln vid en utskrift av speditionsdokument.

Räknehjälp för volym och flakmeter på artikel/Storlek på emballage

Räknehjälp för volym och flakmeter på artikel öppnas med knappen bredvid fältet Volym. Det används för att enkelt räkna fram total volym och/eller flakmeter, baserat på längd, bredd och höjd.

Med kryssrutorna Beräkna volym och Beräkna flakmeter går det att välja om den ena eller båda av de uppgifterna ska uppdateras på artikeln. Längd (m), Bredd (m) och Höjd (m) är tvingande, beroende på om volym och/eller flakmeter väljs att beräknas.

För emballageartiklar heter räkneverktyget istället Storlek på emballage och har dessutom funktionalitet för att Lagra kollistorlek för emballageartikeln.

Räknehjälp för volym och flakmeter på artikel.