Allmänt om Uppdatering serviceplan

Den här rutinen ingår i tilläggsfunktionen Servicehantering.

Varför denna rutin?

I denna rutin registreras serviceplaner. En serviceplan består av ett eller flera servicetillfällen. Serviceplanen visar i vilken ordning som servicen ska genomföras samt med vilket intervall.

I rutinen Uppdatering artiklar fliken Försäljning finns knappen Serviceplan. Här går det att välja vilken eller vilka serviceplaner som generellt ska gälla för artikeln.

På fliken Serviceplan i Uppdatering produktregister går det att med knappen Läs in serviceplan välja vilken eller vilka serviceplaner som ska ligga till grund för serienumrets servicebok. Då går det att välja mellan de serviceplaner som är angivna på artikeln, men det går även att välja en annan serviceplan. Ett startdatum måste anges som talar om när serviceplanen börjar gälla. Vid inläsning omvandlas serviceplanerna till en servicebok bestående av flera servicetillfällen.

Alla rader som läses in får status Aktiv. Det går att inaktivera en servicerad som inte ska utföras och det går även att radera servicerader.

På knappen Serviceplan visas vilka serviceplaner som lästs in till serienumret. Här går det att ändra startdatum för kvarvarande servicerader för en serviceplan. Det går även att radera kvarvarande servicerader.

Om man angivit att det är mätarställning, körtid eller antal/cykler som styr när en service ska utföras så markeras raden i fet stil på fliken Serviceplan i produktregistret när värdet av dessa överstiger serviceplansradens angivna värde.

Det går att frisläppa en serviceplansrad till skarp order. Detta går att göra både på fliken Serviceplan i produktregistret och i rutinen Lista serviceplan.

I huvudet anges ett serviceplansnummer (alfanumeriskt) och en benämning.

Radering av serviceplaner

Om en serviceplan tas bort sker en kontroll på om den finns upplagd på någon artikel. Om en serviceplanen tas bort, så tas den även bort från artiklar.