Orderhuvud

Här visas information från kundordern och från servicen på kundorderraden. Det går att byta grundtyp och serienummer. Servicekategori går att editera. Eventuell fritext från kundordern visas under knappen Fritext. Den interna och externa kommentaren kan editeras. Det går att välja om den externa kommentaren ska skrivas ut som textrader till fakturan. Här går det också att ändra servicens prishantering. Med parametern Text går det att styra detaljnivån på informationen som ska skrivas ut på fakturan. Om fakturaunderlag finns på kundordern visas beloppet. Eventuell faktureringsplan kopplad till kundordern visas också.

När prishanteringen är satt till Totalpris på service eller Beräknat pris på service sätts text automatiskt till Per service. När prishanteringen är satt till Totalpris på ingående eller Beräknat pris på ingående sätts text automatiskt till Per rapportnummer.

När en service som är av grundtyp Installation blir sammanställd och fakturerad skrivs verkligt färdigdatum (på tillverkningsordern) och servicetekniker till produktregistret.