Resultat

Längst ner i fönstret visas de rader som kommer att skrivas ut på fakturan. Vissa textrader skrivs alltid till fakturan, som serienummer med tillhörande artikelnummer och artikelbenämning, grundtyp och serviceplats. Om prishantering Totalpris på ingående eller Beräknat pris på ingående, är vald skrivs de ingående artiklarna och operationerna ut på fakturan, samt radtyp 4 rader med beskriving av serviceartikeln (hämtad från kundordern). Väljer man att visa text Specificerad, så skrivs kommentarerna från avrapportering av operation till textraderna.

Har servicen grundtyp Installation skrivs installationsdatum och servicetekniker till produktregistret.

Notera att det är alltid kundorderradens standardpris (planerat standardpris på serviceartikeln) som skrivs till fakturaunderlagets standardpris. Detta, oavsett vad som avrapporterats på tillverkningssordern och vad som ska debiteras.

Om prishantering Totalpris på ingående eller Beräknat pris på ingående är vald så är det de ingående artiklarna som skrivs till fakturaunderlaget. Eftersom internredovisningen baseras på förkalkylens standardpris så skrivs i dessa två fall ett justerat standardpris till dessa fakturaunderlagsrader, så att summan av de debiterade antalen * standardpris på fakturarad blir kundorderradens planerade standardpris.