Cachestorlek

Med parametern -c [storlek] anger du hur stor initial minnescache du vill att databasservern ska allokera. Ju mer minnescache desto mer minne tar databasmotorn i anspråk. Som standard utan parametern allokerar databasservern ca 2 MB internminne (RAM).

Det bästa är om det finns möjlighet att reservera internminne motsvarande samlade den storleken på de databaser som databasservern kör. T.ex. om den storleken är 3 GB då anger du -c 3G (tänk också på att den samlade storleken på databaserna brukar bli större allteftersom data lagras).

Ju högre cache desto bättre prestanda. Tänk dock på att inte sätta cachestorleken större än ledigt RAM för då får det motsatt effekt. Det är därför klokt att utrusta datorn med mycket RAM. Räknar du med att dina databaser kommer att bli på flera GB tillsammans, då är det ett 64-bit Windows som ska användas. Vid installation av MONITOR på 64-bit Windows kommer 64-bit SQL Anywhere att installeras automatiskt.