Arbetssätt

Hantering av ny prognos eller nya prognosrader:

1. Skapa en ny prognos och/eller prognosrader i rutinen Registrera försäljningsprognoser eller läs in försäljningsprognosen som textfil via rutinen Leveransplan / EDI-import i Försäljning.
  2. Avräkningen i denna rutin inleds med att kopiera nyregistrerade prognosvärden till ursprungliga prognosvärden. När denna kopiering är klar avräknas försäljningsprognosen.

Ändring av befintliga prognoser:

1. I denna rutin, välj lista Lista och ange artikelnummer samt periodintervall för prognoser som ska ändras och ta fram listan.
  2. Uppdatera kolumnen Ursprunglig prognos. Om kolumnen Nettoprognos uppdateras av misstag kommer dessa ändringar inte att få genomslag.
  3. Den nya ursprungliga prognosen kommer att avräknas för kundorder och lagras i försäljningsprognos.

Obs! Om försäljningprognosen för en viss period ska nollställas så måste båda kolumnerna nollas.

Rensning av nollade prognosrader:

1. I rutinen Registrera försäljningsprognoser, ställ markören på den nollade prognosraden och tryck F6. Detta raderar prognosraden, både i nettoprognosen och i den ursprungliga prognosen. Ett alternativ är att använda rutinen Utskrift prognoser, där det går att makulera prognosrader i dåtid samt flytta gamla prognosrader framåt via höger musknapp.

Tänk på att: