Inställningar lettisk moms

Innan det går att använda den lettiska momsredovisningen måste dessa inställningar göras.

Skapa momsrapport

I rutinen Skapa momsrapport ska rapportnummer 60 väljas som förvald rapport. Detta gör också att momsraderna som ska väljas i rutinen Kontoplan blir rätt.

EDI-kopplingar

För att exportera den lettiska momsrapporten måste följande EDI-kopplingar göras:

Skattekoder

De skattekoder som används vid momsredovisningen ska registreras i rutinen Skattekoder. Raderna som är grå går inte att editera. Det går att lägga till flera skattekoder. Rader som läggs till är vita.

Rutinen Skattekoder.

Kontoplan

I rutinen Kontoplan ska alla inköps- och försäljningskonton uppdateras med momskoder. Se till att ange rätt momsrad på varje konto för att kopplingen till PVN-rapporten ska bli korrekt.

Inställningar i rutinen Kontoplan.

Tjänster

Alla rader av typ 3 redovisas som tjänster i Annex 2. Det går att exkludera tjänster från Annex 2 genom att välja Nej i Uppdatera periodisk sammanställning i rutinen Uppdatering tjänster.

Inställningar i rutinen Uppdatering tjänster.