Filtrering via Informationsmenyn

Du kan filtrera på ett värde i en lista eller på ett värde i t.ex. en orderrad. Filtreringen görs via Informationsmenyn under höger musknapp.

Filter

Under Filter på Informationsmenyn finns en undermeny med olika operatorer att filtrera på det värde du har markerat. Samma operatorer som vid utökad filtrering finns att välja i undermenyn.

Filter i Informationsmenyn.

Alternativet Textfiltrering... skiljer sig här lite från de övriga operatorerna. Det visas en liten dialogruta där filtersträng anges. Specialtecknen "_" och "%" kan användas som jokertecken.

Textfiltrering.

Är det en tom post, s.k. "NULL-post", som markerats finns det bara möjlighet att filtrera på de två alternativen Lika med NULL eller Inte NULL.

Filter på NULL-post.

Det går att upprepa filtreringsval på den här menyn för filtrering på en eller flera kolumner. Du bygger då upp ditt filter på flera rader, lika som i utökad filtrering:

För att se filtret och eventuellt komplettera med att t.ex. kapsla in uttryck, välj knappen Filtrera under Fönsterfunktioner. Är en filtrering vald på detta sätt och den inte stöds av enkel filtrering, då visas fönstret för utökad filtrering automatiskt.

Rensa filter

Med Rensa filter på Informationsmenyn töms alla filter som angivits.