Attestera / Korrigera

Under denna sektion finns inställningar för attestering och korrigering av närvaro- och arbetsstämplingar.

Användare med fulla rättigheter för attestering och korrigering (1-3)

I dessa tre fält väljs användare som ges rättighet att attestera (även redan attesterade poster) och korrigera närvaro- samt arbetsstämplingar för samtliga anställda i rutin Attestera / korrigera stämplingar. Se även hjälpen till rutin Rättigheter för information om rättighetsgrupper.

Det finns möjlighet att ange max tre olika användare som systemattesterare, vilka alla får samma rättigheter.

Kontroll av tidsdiff vid attestering

Här går det att välja hur kontroll av tidsdifferens vid attestering av närvarodagar ska ske i rutinen Attestera / korrigera stämplingar.

Följande val finns:

Om parametern ställs in på Spärra visas följande meddelande om en dag i attesteringsintervallet innehåller tidsdifferenser: "Attesteringsintervallet innehåller diffar. Dagar med diff kommer inte att bli attesterade. Vill du attestera övriga dagar?"