Filnamn

Under Filnamn anges sökväg och filnamn på disk där import/export meddelandefilen ska lagras. Det går även här använda en bläddrafunktion för att ange sökväg och filnamn på disk. Vid kopplingsmetod Fildialog är detta fält inaktivt.

Filnamn får inte innehålla mellanslag. Det är möjligt att använda en asterisk (*) i filnamnet. Vid export ersätts * med ett löpnummer. Då en asterisk är angiven i filnamnet öppnas ett fält för löpnummer till höger om filnamnsfältet där löpnummer kan anges. Motsvarande att kunna ange en asterisk i filnamn gäller även vid import, men det går då inte editera löpnumret. Det går även att använda mer avancerade variabler i filnamn, som är användbara vid export. Se mer nedan om det.

Exempel Import

Används * tillåts samtliga bakomvarande tecken i filnamn i EDI Kopplingar. T.ex. "order1*.txt" accepterar order111.txt, order112.txt men inte order 212.txt.

Exempel Export

Används * ersätts samtliga bakomvarande tecken med ett löpnummer som visas efter filnamn i EDI Kopplingar. T.ex. "order1*.txt" blir order111.txt.

Variabler

I nedanstående tabell finns en förteckning på de variabler som kan användas i filnamn vid export.

Variabel Förklaring Exempel
%y Årtal (två siffror) 15
%Y Årtal (fyra siffor) 2015
%m Månad 04
%W, %w Veckonummer (start Mån) 14
%U Veckonummer (start Sön) 15
%j Dagnummer 093
%d Dag i månaden 03
%H, %h Timme (24h) 17
%I Timme (12h) 05
%p AM eller PM angivelse PM
%M, %i Minut 09
%S, %s Sekund 03
%Z Tidszon CET
%% Procenttecken %
{local}, {client-path} Sökväg till lokala mappen Monwin C:\Monwin
{server_path} Sökväg till mappen Monwin på servern \\Server1\Monwin
{company_number}, {ftgnr} Företagets databasnummer 001

Utöver ovanstående variabler kan även följande Windows miljövariabler användas som variabler i filnamn vid export. En beskrivning av miljövariablerna finns i dokumentation från Microsoft.

%TEMP%

%TMP%

%APPDATA%

%COMPUTERNAME%

%COMSPEC%

%HOMEDRIVE%

%HOMEPATH%

%HOMESHARE%

%LOGONSERVER%

%NUMBER_OF_PROCESSORS%

%OS%

%PATH%

%PATHEXT%

%PROCESSOR_ARCHITECTURE%

%PROCESSOR_IDENTIFIER%

%PROCESSOR_LEVEL%

%PROCESSOR_REVISION%

%SYSTEMDRIVE%

%SYSTEMROT%

%SYSTEMROOT%

%USERDOMAIN%

%USERNAME%

%USERPROFILE%

%WINDIR%

Obs! Det är viktigt att variabler anges korrekt samt att resultatet enbart innehåller giltiga tecken för filnamn, annars kan programkörningsfel uppstå! Mellanslag får inte förekomma i en variabel, t.ex. ange %d och inte % d. De variabler för datum som går använda är enligt "strftime". Se mer här www.cplusplus.com/reference/clibrary/ctime/strftime/