Inställningar i Företagsinformation

I rutin Företagsinformation som finns under menyn Allmänt i Systemvård, är det viktigt att ange ditt företags IBAN-kontonummer i fältet Bankkontonr samt BIC/SWIFT-adress i fältet SWIFT/BIC. Det går att betala från olika egna bankkonton vid utbetalning via ISO XML 20022. Notera att det inte sker någon kontroll att SWIFT/BIC överensstämmer med den bank som är vald i systemparametern Betalningsformat.

Bankkontonummer och BIC registreras under knappen K i Företagsinformation och knyts till respektive valutakod.

Företagsinformation.

Inställningar för övriga länder som inte har behov av anpassning och ska använda betalsättet ISO

Undantag för avsändarkonto från:

Swedbank

Denna bank klarar i dagsläget inte av att ha ett IBAN konto som avsändarkonto. För att hantera detta finns det under Allmänt | Företagsinformation och knappen K möjlighet att lägga in ett avsändarkonto i BBAN-format samt clearingnummer och clearingsystem. Detta måste vara ifyllt för samtliga valutor som används. Fälten ligger längst till höger i tabellen.

Handelsbanken

Denna bank klarar i dagsläget inte av att ha ett IBAN konto som avsändarkonto för betalningar i SEK. För att hantera detta finns det under Allmänt | Företagsinformation och knappen K möjlighet att lägga in ett avsändarkonto i BBAN format samt clearingnummer och clearingsystem. Detta måste vara ifyllt på valutan SEK. Fälten ligger längst till höger i tabellen.