Systeminställningar för SEPA

På fliken Inköp i rutin Systeminställningar behöver du ange ditt företags kundnummer hos er bank för att betalningar via SEPA ska fungera. Det anges med systemparametern Signer ID/Organisation number (ISO). Detta är ett nummer för att identifiera avsändaren. Signer ID/Organisation number (ISO) får du från din bank. Se systemparametrarna under Utbetalning nedan. Avtals-/Kundnummer (ISO) (mot din bank) som är ett nummer för att identifiera avsändaren. Avtals-/Kundnummer (ISO) får du från din bank.

Systeminställningar för SEPA.

Sökväg till betalningsfilen (ISO) och Sökväg till återrapporteringsfil (ISO) under Utbetalning måste anges.

Fler systeminställningar för SEPA.

Utlandsbetalningar

För att utlandsbetalningar med SEPA ska fungera måste er bank väljas i systeminställningen Betalningsformat, under Ekonomi på fliken System. I systeminställningen Återrapporteringsformat (ISO) väljs det ISO-återrapporteringsformat som ska användas i rutin Återrapportering av utbetalning. Stäm av återrapporteringsformatet med din bank.

Systemparameter för SEPA.