Inställningar i rutinen Kontoplan / Standardkonton

Konton som den upparbetade intäkten ska bokföras på måste anges i rutinen Kontoplan / Standardkonton. Om Kostnadsställe och Kostnadsbärare är valda på projekttypen, i rutinen Registrera projekt är det viktig att i denna rutin välja Ja eller Tvingande i dessa fält. Även projekt på intäktskontona bör ställas in på Ja eller Tvingande och dessa ska kopplas mot en intäktstyp.

Inställningar i rutinen Kontoplan / Standardkonton.

Om balanskontot har Ja eller Tvingande på projekt så ska inte projektkostnad/intäkt väljas på detta konto. Då kommer beloppet på kontot istället att visas som en intäkt/kostnad på projektet vilket blir fel då det är en tillgångspost i balansräkningen.