Knappen Ut frånvaro

Väljs vid utstämpling innan ordinarie arbetstids slut, eller om en frånvaropost ska startas av annan anledning, t.ex. vid semester eller tjänstledighet. En frånvaroorsak måste anges i fönstret Frånvarokoder.

För att starta en frånvaropost inom en flexzon krävs att parameter Ingen flex vid "Ut starta frånvaro" i minusflexzon aktiverats under rubrik Stämpla närvaro på fliken Verkstadsinformation i rutin Systeminställningar.

Obs! I MONITOR registreras inte frånvaron i sin helhet förrän den anställde kommer tillbaka från frånvaron, stämplar in och därmed avslutar sin frånvaropost, med undantag för om ett periodbyte görs.