Du är här: Redovisning > Löpande > Saldofråga > Allmänt om Saldofråga

Allmänt om Saldofråga

Vad görs i denna rutin?

Rutinen Saldofråga används för att visa saldoinformation för ett valfritt konto eller ett intervall av konton. Här kan även saldoinformation för de olika undernivåerna, kostnadsställe, kostnadsbärare samt projekt visas. Det går dessutom att visa information på transaktionsnivå, dvs. huvudbok för valfritt konto.

Rutinen består av två olika flikar:

I Fliken Saldo/budgetöversikt visas en översiktlig saldoinformation för aktuellt konto/kontointervall. Saldon redovisas för varje period specificerat under bokföringsåret. Saldon finns specificerat med varje periods debet- och kreditsaldo, periodsaldo, ackumulerat saldo, föregående års ackumulerade saldo samt index mot föregående år. Även budget för perioden samt ackumulerat visas. Informationen kan även visas grafiskt.

I Fliken Huvudbok visas samtliga huvudbokstransaktioner som registrerats för aktuellt konto/kontointervall under valfri redovisningsperiod. Informationen är densamma som visas i lista Kontoutdrag i rutin Utskrift huvudbok. I denna flik går det dessutom att se detaljer om journaler och verifikationer om så önskas. Från fliken Huvudbok kan rapporten exporteras till Excel.

För att skriva ut saldoinformation för alla konton i kontoplanen kan rutin Utskrift huvudbok användas.

Fönsterfunktioner

Med knappen kan ny data läsas in. I de fall nya transaktioner skapats efter att rutin Saldofråga öppnats så kan bilden uppdateras med hjälp av den här knappen. Läs beskrivning av övriga fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.