Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Hantering av grafer i listor > Hantering av grafer i listor

Hantering av grafer i listor

I många listor går det att göra grafiska presentationer av värdena i listorna i form av olika fördefinierade diagram. I huvudsak är detta möjligt i de listtyper som enbart visar summerade värden. Det grafiska läget är då möjligt att välja med en särskild knapp under Fönsterfunktioner som heter Visa graf, efter att du har hämtat upp listan med Lista på bildskärm. Alternativt går detta läge att välja med Visa | Graf på Fönstermenyn, efter att du har hämtat upp listan.

Knapp för att visa graf under Fönsterfunktioner.

När grafläget är aktivt går det att göra olika inställningar, välja dataserier och välja graftyp. Detta kan göras på Informationsmenyn under höger musknapp eller med knappar under Fönsterfunktioner. På Informationsmenyn finns det i det läget tre olika alternativ. Se bild nedan.

Alternativ på Informationsmenyn i det grafiska läget.

Motsvarande alternativ finns då även med följande tre knappar under Fönsterfunktioner.

Alternativ under Fönsterfunktioner i det grafiska läget.

Se vidare: