Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Ta bort poster > Att ta bort en post med kopplingar

Att ta bort en post med kopplingar

Hämta upp en post som ska tas bort. I exemplet nedan, är det en Produktionsgrupp från rutinen Uppdatering Produktionsgrupper som ska tas bort.

Välj Redigera | Ta bort eller klicka på knappen Radera. Bekräfta borttag av posten. Kontroll sker nu mot olika register.

Klicka på Ja för att verkställa borttaget.

Kontrollfråga, avregistrera produktionsgrupp.

Nu fanns det kopplingar på posten, i det här fallet bl.a. till artikelregistret. Kontrollen tillåter inte att denna post tas bort. I fönstret som då visas, kan du se vad posten är kopplad till.

Välj Nästa för att se eventuella flera kopplingar, välj Avbryt för att gå ur eller välj Skriv ut för att skriva ut kopplingarna.

Fönstret Kan ej avregistrera.

Det kan även förekomma vissa specialfall av kopplingar. T.ex. en post som i nuläget inte är aktiv, alla order är annullerade på denna post och den kan vara borttagen (från beredning t.ex.), men posten kan ha kvarvarande rapporteringar i olika loggregister.

Är det en sådan post kan du ta bort posten, det kommer också upp ett annat fönster där du kan bestämma om du vill ta bort posten eller inte.