Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Kopiera poster med Spara som... > Kopiera poster med Spara som...

Kopiera poster med Spara som...

I de flesta register i systemet går det att kopiera befintliga poster till nya poster, där de befintliga posterna fungerar som mall. Detta kan många gånger vara användbart för att snabba upp registreringen av många likartade poster. De olika poster som går att kopiera är:

Då en sådan post är öppen finns alternativet Spara som... under Arkiv på fönstermenyn. Fönstret som visas här har olika utseende och funktionalitet beroende på vilken typ av post som ska kopieras.

Obs! Du kan inte använda Spara som... för att spara över en befintlig post, utan att först ta bort den befintliga posten. Försöker du spara över en befintlig post visas ett meddelande om detta.

Om tilläggsfunktionen Dokumenthantering används kommer även kopplade dokument att kopieras över till den nya posten.

Se även:

Spara som... artikel och beredning

Spara som... verktyg

Spara som... konfigurationsgrupp

Spara som... produkt

Spara som... anläggningsobjekt

Spara som... order, offert och förfrågan

Spara som... projekt

Spara som... avvikelse

Spara som... kund och leverantör