Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret

Programfönstret

Här kan du läsa en beskrivning av gränssnittet i MONITOR och hur layouten i programmet är uppbyggd. Här beskrivs också allmänna funktioner och kommandon på menyer och verktygsfält i programfönstret.

MONITOR är uppbyggt av ett programfönster där du öppnar de olika rutinerna i egna fönster, via menyval eller snabbknappar. Varje rutinfönster kan fritt flyttas runt på arbetsytan i programfönstret. Tekniken följer Windows MDI-standard. (Jfr. med flera öppnade dokument i Word.) MDI står för Multiple Document Interface.

Programfönstret är det första du kommer till när du startat MONITOR. Programfönstret har även en statusrad längst ned där det går att se viss information och även utföra åtgärder med hjälp av dubbelklick. Programfönstret kan även visa en startsida, som kan innehålla olika information.

Se även:

Menyer och verktygsfält

Funktioner i programfönstret

Startsida