Du är här: Startbok i MONITOR > Tilläggsfunktioner > Agenten > Resultatbevakning
Resultatbevakning

Meddelandesätten e-post och nätverksmeddelande är de konventionella metoderna via vilka agentfunktionen meddelar resultaten. Men i Agenten ingår ytterligare en metod som kallas för Resultatbevakning. Det går att välja den metoden både för Automatkörningar och Bevakningsuppdrag.

Meddelanden från Automatkörning kan innehålla den lista som blev resultatet från en körningen. Det går att lagra listan i någon av varianterna Lista bildskärm eller Förhandsgranska. Ett ytterligare alternativ är att enbart lagra resultatet med information om antal poster.

Meddelanden från Bevakningsuppdrag visas med den meddelandetext som angetts på uppdraget.

När ett nytt meddelande sänts till resultatdatabasen så görs en notifikation till användaren/mottagaren i statusraden i MONITOR.

Notifikation på statusraden i MONITOR.

Med dubbelklick på brevikonen i statusraden så öppnas fönstret Resultatbevakning. Rött utropstecken i ikonen betyder att det finns olästa meddelanden. Finns ingen ikon i statusraden så finns inga meddelanden alls till användaren.