Du är här: Systemvård > Tabeller > Tidkoder > Tabellen Tidkoder

Tabellen Tidkoder

I rutinen finns en tabell Tidkoder där det går att lägga till ett fritt antal rader för egna tidkoder. Varje rad får ett ID som identifierar den aktuella tidkoden, därefter anges benämning av tidkoden. De två första raderna är systemdefinierade tidkoder, varav den första Odefinierad är förvald i systemet och gäller då tidkoder inte tillämpas. Dessa två tidkoder går inte att ändra.

Bild på tabellen Tidkoder.

I rutinen Beredning väljs av dessa tidkoder under kolumnen TK på operationsrader. Den kolumnen är endast synlig om systemparametern Ska tidkod användas på operation vid beredning? är satt i Systeminställningar.